hemle

Bu, qocalmanı ləngidir - Rus mütəxəssis

Tarix:Bu gün, 14:32
Baxış Sayı:440



Fermentləşdirilmiş qidalar olduqca faydalıdır. Onlar həmçinin qocalmanı yavaşladır.

Bunu rusiyalı qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova deyib.

Mütəxəssis fermentasiyanın bir sıra maddələrin parçalanmasına və həzmin yaxşılaşmasına kömək etdiyini bildirib:

"Fermentasiya edilmiş qidaların sızanaqları solduran, həmçinin dərinin qocalma prosesini yavaşladan faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğu sübut edilib. Onu da xatırladım ki, fermentasiya zamanı süd məhsullarında orqanizm üçün vacib olan probiotiklərin və prebiotiklərin olur. Birincilər mədə-bağırsaq xəstəlikləri üçün faydalıdır və ürək yanması, qəbizlik və ishal kimi simptomları aradan qaldırmağa kömək edir. Probiotiklər də qaraciyərdən artıq yağları çıxarmağa və hətta artrit əlamətlərini azaldır. O cümlədən, laktik turşu məhsulları süni əlavələr olmadan probiotiklərlə zəngindir. Məsələn, turşu kələm və duzlu xiyarda da olur. Probiotiklərin daimi istehlakı həzmə çox müsbət təsir edir, həmçinin immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmdə enerji səviyyəsini artırır".

Digər xəbərlər
14:32 Bu, qocalmanı ləngidir - Rus mütəxəssis
14:30 İrəvan razılıq vermir, Kremlin əsəbləri ilə oynayır
14:27 Qərb Cənubi Qafqazı yenidən alov topuna döndərməyi planlaşdırır
14:24 "Həzi Aslanov" stansiyasında təmir nə vaxt başa çatacaq? - Rəsmi CAVAB
14:22 Rusiya daha üç yaşayış məntəqəsini ƏLƏ KEÇİRDİ
14:20 Azərbaycan deputatları İrəvana gedir?
14:16 Gələn il imtahan verəcək şəxslərə ŞAD XƏBƏR - Yeni model gəlir
14:12 Rusiya nüvə sınaqlarını bərpa edə bilər: ABŞ-a SƏRT XƏBƏRDARLIQ