hemle

Bu qidalar qocalmanı sürətləndirir

Tarix:12-11-2024, 21:03
Baxış Sayı:442



Qablaşdırılmış qidalardakı rafinə olunmuş şəkər hüceyrələrin zədələnməsinə və bioloji qocalmaya səbəb olur.

Bu gün istehlak edilən bəzi qidalar səbəbindən vaxtından əvvəl qocalma çağımızın xəstəliyinə çevrilib.

Kaliforniya Universiteti tərəfindən aparılan araşdırmalara görə, istehlak etdiyimiz qidaların tərkibində olan rafinə edilmiş şəkər hüceyrələri zədələyir və xroniki iltihaba səbəb olur.

Xroniki iltihab, piylənmə, diabet, qaraciyər və ürək xəstəlikləri ilə yanaşı, müxtəlif növ xərçəng riskini də artıra bilər.

Son araşdırmalar emal olunmuş qidaların bir amerikalının gündəlik kalori qəbulunun 60 faizini təşkil etdiyini göstərib.

Müəyyən edilib ki, şəkərli içkilər, qablaşdırılmış çörək, meyvəli qatıq, həmçinin kolbasa və salam kimi emal olunmuş ətlər bioloji qocalmanı sürətləndirir.

Digər xəbərlər
21:05 Prezident görüşlər keçirir - Yenilənir
21:04 Bu rayonda işıq kəsiləcək
20:46 Qarın piyini əritməyin ən yaxşı yolu BUDUR
20:44 İrəvan Bakının sülh müqaviləsi ilə bağlı son təklifinə cavab verdi
20:41 "Çox vacib söhbət baş tutdu" - Paşinyan Əliyevlə görüşündən danışdı
20:39 Dubay şokoladı xərçəngə səbəb olur - Canan Karataydan şok iddia
17:30 Sabah bu regionlarda 40 dərəcə şaxta olacaq
17:25 Azərbaycanda ilk: Bakıda özəl aeroport tikilir