hemle

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

Tarix:4-09-2024, 09:16
Baxış Sayı:580



Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.

O, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.

"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.

Digər xəbərlər
20:10 Sahibə Qafarova Millətlər Birliyinin Baş katibi ilə görüşdü
20:06 Gecələr yata bilmirsiniz? - Bu üsulla elə yuxuya gedəcəksiniz ki...
15:13 Rusiya ordusu bu kəndi də tutdu
15:01 Əsas məqsədimiz COP29-da bütün tərəflər üçün naviqator rolunu oynamaqdır
14:56 Tramp sülh planını işə salır - Tezliklə Putin və Zelenski ilə görüşəcək
14:53 COP29-da Orta Dəhlizin rəqəmsallaşdırılması müzakirə olunacaq
14:48 Almaniyada irqçilik: müsəlmanlara qarşı düşmənçilik artıb
14:45 Paşinyan 9 noyabr bəyanatını imzalaması haqda: Heç kimin fikri məni...