hemle

Dönər xərçəng yarada bilir - SƏBƏB

Tarix:21-06-2020, 19:17
Baxış Sayı:503

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.
Atəş.az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu Türkiyənin "Gida Mühendisləri Odası"ı açıqlayıb.

Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.

"Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır", - deyə bildirilir.

Digər xəbərlər
13:52 İrəvan Bakıya adam göndərmək üçün şərt irəli sürür - COP29 PLANI
12:18 CHP bələdiyyə sədri saxlanıldı: Türkiyədə nə baş verir?
11:47 Trampın "bir günə sülh" planı realdır? - 1968-ci ildə Nikson da söz vermişdi
11:45 Moskva və Kiyev bu ölkənin vasitəçiliyi ilə danışıqlara başladı: Tarixi razılaşma olacaq?
11:44 Bayden Gürcüstanla bağlı bəyanat yaydı: Tələb etdi ki...
11:42 Fırtına yaxınlaşır: üç yeni dövlət yaradılacaq - Qardaş ölkə təhlükədə
09:28 Ən kalorili meyvə və giləmeyvələrin adı açıqlandı
09:26 Vətən müharibəsinin 34-cü günü: Doqquz kənd işğaldan azad edilir