Ürək-damar xəstəliyi olan insanların düzgün qidalanmaları olduqca əhəmiyyətlidir.
Publika.az xəbər verir ki, məşhur kardioloq Lenar Kaşapovun sözlərinə görə, bunun üçün düzgün seçilmiş menyu mütləqdir.
Həkim yağlı, hisə verilmiş, qızardılmış, ədviyyatlı və duzlu qidaların istehlakını "qadağan edir". Bu qidalar ürəyi öldürür. Beləliklə, həddindən artıq duz təzyiq artımının və ürək və qan damarlarının fəaliyyətində problemlərin, həmçinin arterial hipertoniyanın inkişafının, qan damarlarının vəziyyətinin pisləşməsinin və elastikliyin itirilməsinin əsas səbəbidir.
Həmçinin, mütəxəssisin fikrincə, qanda xolesterol səviyyəsini artıran qırmızı əti mümkün qədər məhdudlaşdırmaq və ya tamamilə imtina etmək lazımdır. Tərəvəz, meyvə, taxıl və dəniz məhsullarından daha çox istifadə etmək tövsiyə olunur.
Kardioloq bildirib ki, ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski 45 yaşdan sonra artır və ən çox ürək çatışmazlığı və hipertoniyaya rast gəlinir.