"Pəhriz bütün insan orqanizminin fəaliyyətinə birbaşa təsir göstərir və beyin də istisna deyil".
Bunu həkim Yekaterina Demyanovskaya Pravda.ru-ya açıqlamasında deyib.
O, beyin və sinir sisteminin uğursuz işləməsi üçün hansı qidaları istehlak etməli və hansıları tamamilə tərk etməli olduğunu açıqlayıb.
"Beyninizin normal işləməsi, yaddaşınızın isə zəhlətökən uğursuzluqlarının qarşısını almaq üçün şəkərə, eləcə də tərkibində şəkər yüksək olan məhsullara - ilk növbədə ağ çörək və şirin xəmirlərə son qoymaq lazımdır. Onların tez-tez istifadəsi beynin vaxtından əvvəl qocalmasına səbəb ola bilər", - həkim xəbərdarlıq edir.
Demyanovskaya deyib ki, eyni səbəbdən, bir çox sevimli dənli bitkilər, desertlər və yarı bitmiş ət məhsulları qara siyahıya daxil edilməlidir:
"Sonuncu halda, trans yağların miqdarı sadəcə olaraq qrafiklərdən kənardır. Şirin desertlərdə isə sinir sisteminin “qatilləri” olan boyalar, ləzzətlər və tatlandırıcılar üçün bütün icazə verilən standartlar adətən aşılır.
Yaddaşın daha uzun müddət davam etməsi üçün mümkünsə qəhvə və spirtli içkilərin istehlakını məhdudlaşdırın".