Alimlər müəyyən ediblər ki, təmizlənməmiş kompleks karbohidratlar, bitki mənşəli qidalar və sağlam yağlar insanın ömrünü artırır. Bundan əlavə, ömrü uzatmaq üçün insanın yatmazdan üç saat əvvəl heç bir şey yeməməsi, daha sonra bugünkü son yeməklə sabahkı ilk yemək arasında ən azı 12 saat keçməsi vacibdir.
Ömrü uzatmaq üçün balanslaşdırılmış pəhriz də vacibdir.
Kalorilərin 40-60 faizi təmizlənməmiş kompleks karbohidratlar, 10-15 faizi bitki mənşəli qidalar, 25-35 faizi bitki mənşəli yağlar olmalıdır. Pəhrizdə şəkərli diabet və ürək-damar xəstəlikləri ehtimalını azaldan paxlalılar, immuniteti gücləndirən yaşıl tərəvəzlər olmalıdır.
Ürəyin sağlam vəziyyətini qorumaq üçün lazım olan yağları ehtiva edən qoz-fındıq haqqında unutmamalıyıq. Qandakı şəkərin miqdarının tənzimlənməsinə töhfə verən yulaf və lif mənbəyi olan meyvələr və bağırsaqların sağlam vəziyyətini qorumaq üçün vacib olan liflər də pəhrizin bir hissəsi olmalıdır. Və burada balıq beyin və ürəyin işini yaxşılaşdırır, çünki tərkibində dəmir, sink, yoqa və maqnezium var. Faydalı yağların və güclü antioksidantların mühüm mənbəyi olan zeytun və zeytun yağı insanın ürək-damar sisteminə faydalı təsir göstərir.