hemle

Hər gün bir ovuc yemək xərçəngdən qoruyur

Tarix:4-09-2024, 09:11
Baxış Sayı:421



Meyvələr sağlam və uzun yaşam üçün vacib qida qaynaqlarından biridir.

Parlaq qırmızı rəngdə və turş dadı olan yemişan sağlamlığa bir çox faydası olan meyvədir.

Yemişanda ürək sağlamlığını dəstəkləyən antioksidantlarla mövcuddur. Xüsusilə, flavonoidlər və fenolik birləşmələr xolesterinin səviyyəsini tənzimləyir, qan damarlarını genişləndirir, qan təzyiqini aşağı salır və infarkt riskini azaldır.

Yemişan immunitet sistemini gücləndirən və orqanizmi infeksiyalardan qoruyan C vitamini ilə zəngindir. Yemişanın tərkibindəki antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur.
Bu meyvənin tərkibində həzm sistemini yaxşılaşdırmağa kömək edən liflər var. Onlar həzm prosesini tənzimləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.

Yemişanda antioksidantlar və fenolik birləşmələr xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Xüsusilə, antosiyaninlər və katexinlər xərçəng hüceyrələrinin böyüməsinə maneə törədir.

Yemişan çay, mürəbbə, şərbət və ya quru meyvə kimi istehlak edilə bilər. Lakin diqqətli olmaq lazımdır, çünki yemişan bəzi dərmanlarla qarşılıqlı təsir göstərərək mədə narahatlığına səbəb ola bilər.

Digər xəbərlər
14:43 Bu gün ədliyyə işçilərinin peşə bayramıdır
14:38 Alimlər vaxtı müəyyən etmək üçün yeni üsul təklif etdi: Zaman ölçüsünü kim yaradıb?
14:35 Hazırlıq başladı: Ermənistan ehtiyatda olan zabitləri bu tarixdə toplayır
14:33 Xəbərdarlıq edildi: 30 milyon insan ölə bilər - Ən çox bu ölkələr zərbə alacaq
14:31 Qazaxın işğaldan azad olunan kəndlərində hazırkı vəziyyət necədi?
14:28 Putin Qərbi yenə də aldatdı: Kiyevə nüvə zərbəsi gözləyirdilər, amma...
10:00 İrəvandan Bakıya göndərilən "strateji saziş"in detalları: Nikolun planı nədir?
09:57 Qanunsuz tikinti işləri aparanların NƏZƏRİNƏ