hemle

ŞƏKƏR ÇÖRƏYİ NECƏ HAZIRLANIR? – QAYDASI

Tarix:7-05-2020, 19:20
Baxış Sayı:598

ONN media Azərbaycan milli şirniyyat növlərindən biri olan şəkər çörəyinin hazırlanmasını təqdim edir.

Tərkibi:

250 qr kərə yağı
1 stəkan şəkər tozu və ya pudrası
1 ədəd yumurtanın ağı
2 stəkan un
1 ç/q vanil
yarım ç/q qabartma tozu
Üzəri üçün

yumurta sarısı
Hazırlanma qaydası:

1. Yumuşaldılmış kərə yağı və şəkər tozu (pudrası) mikser vasitəsilə çalınır. Üzərinə vanil də qatılır. 10 dəqiqə də qarışdırdıqdan sonra yumurta ağı tökülür. Qarışımı biraz da çaldıqdan sonra üzərinə qabartma tozu da əlavə edirik. Unu yavaş-yavaş töküb, xəmir yoğrulur.

2. Hazır xəmirdən kiçik ölçülü təpəcikər düzəldib, baş hissəsinə yumurta sarısı çəkilir. 170 dərəcəlik sobada 25 dəqiqə bişirilir. Bişdikdən sonra isti və ya soyuq halda çay süfrəsinə vermək olar.

NUŞ OLSUN!

ONN İnformasiya Agentliyi

Digər xəbərlər
10:17 Gürcüstanda parlament seçkiləri keçirilir
10:07 Gündə neçə stəkan çay içmək olar? - Həkim normanı keçməyin nələrə səbəb olduğundan danışdı
10:06 Vətən müharibəsinin 30-cu günü - Üçüncü atəşkəs elan olunur
09:46 ABŞ yeni silah alır: Rusiya və Çin peyklərini zərərsizləşdirəcək
09:39 Naxçıvanda əhali arasında vaksinasiya aparılır
09:36 İsrail İrana ikinci dəfə zərbə endirib
18:43 Əhaliyə həftəsonu ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ: Hazırlıqlı olun!
18:36 Bu şəxslərə verilən müavinət ARTIRILIR