hemle

Hamiləlik zamanı qadınların dadbilmə qabiliyyəti niyə dəyişir?

Tarix:17-01-2023, 08:01
Baxış Sayı:161

Hamiləlik zaman qadınların dadlara olan həssaslığının dəyişməsi onların psixoloji vəziyyətləri ilə əlaqədar olur. Onlarda müxtəlif qidalara olan meyilliyin yaranmasının səbəbi qadınların daima nə yeyəcəkləri və qidalanmaları barədə düşünmələridir. Hamilə qadın daima iki nəfərin əvəzinə yediyini düşünərək, fikrini qidalanma rasionuna daha çox yönəltdir. Bu zaman da onun ağlına dadlı qidalar düşür. Ən çox da gənc analar bu barədə daha çox düşünürlər. Əslində qida qəbul edərkən iki nəfərin yerinə yemək lazım deyil. Çünki bu qadının hamiləlik dövründə çəkisinin artmasına səbəb olur və hamilə qadının sonuncu aylayda vəziyyətinin ağırlaşmasına gətirib çıxarır.

Hamiləlik dövründə un məmulatlarından, şirniyyatlardan və yağlı qidalardan çox istifadə etmək lazım deyil. Hətta hamiləlik dövrndə qadınlara çiy süd, əti tam bişməyən yeməklər (suşi, steyk və s.) məsləhət görülmür. Tam bişməmiş qidalar hamilə qadının orqanizminin bakteriyalarla zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Hamilə qadının qəbul elədiyi bütün qidalara diqqətlə yanaşmaq lazımdır. Onun qəbul elədiyi qidalar tam bişməli, boyat olmamalı, yaxşı isinməli, meyvə-tərəvəzlər diqqətlə yuyulmalıdr. Bunlar hamısı gələcək ananın xəstəliklərə yoluxmaması üçün vacib sayılır.

Digər xəbərlər
15:30 Dövlət işində çalışanlara BƏD XƏBƏR
15:27 Uşaqlar üçün yaşayış minimumu artırıldı
15:25 Azərbaycanda alimentin minimum məbləği artırılır
15:24 Bu halda vətəndaşın işsiz statusu ləğv edilir
14:26 QAZ XƏTLƏRİNƏ HAVA NİYƏ VURULUR?- AÇIQLAMA
10:44 Ömrü uzatmağın sadə yolu tapıldı
10:43 Bu gün Bakıda daha bir bəyannamə qəbul ediləcək
10:40 COP29 tədbirinin vaxtı uzadıldı